Въпроси за обсъждане, представени пред УН

Уважаеми родители, учители, настоятели,

Г-н Иван Мяшков, член на УН, представи пред Управителния съвет няколко въпроса за обсъждане, които са му зададени от родител на ученик в нашето училище.

Моля разгледайте цитираното по-долу писмо:

Здравейте!

На родителската среща изразих някои притеснения от организационен характер. Надявам се чрез Вас да стигнат до директорката и да бъдат направени някакви корекции.

1. Осветление:

В целия двор е невероятна тъмница. Разчита се единствено на светлината от няколко улични лампи, които са извън двора на училището и не правят особено осветен.

Виждам, че над стола има лапма (неработеща). Моля, обърнете внимание на директорката да бъде оправена тази лампа. Подходът към така наречения страничен вход така или иначе е доста разбит и липсата на осветление прави излизането от училище по тъмно едно доста неприятно начинание. А през зимните месеци след 17 часа вече е доста тъмно.

Ако има някакви съображения тази лампа да не бъде оправена, моля предложете поне да бъде пускано осветлението в стола за няколко часа, докато приключат всички извънкласни занятия, за да могат и учениците и родителите да излязат от двора без риск да се пребият. След като си тръгнат всички, охраната може да изгаси осветлението.

2. Контрол от страна на охраната:

Вече няколко пъти, когато си прибирам детето (към 18:00) виждам ученици/чки седнали буквално на прага на училището, облегнати от външната страна на вратата, които пушат необезпокоявани от никого. Това е основно училище и не ми се струва редно да се допуска пушене на територията на училището (тук включвам и двора).

Правило ми е впечатление, че често липсва контрол кой влиза и излиза от училището. Родители влизат необезпокоявани и тръгват да си прибират децата от стаите. Това са наблюдения след 17-17:30. Не знам преди това как се случват нещата.

Ако учителите от занималнята са си тръгнали (след 18:00), децата се оставят на охраната, но не виждам никакъв контрол или интерес кой влиза и взема децата. Може би е добре да се измисли нещо на тази тема. На всички ни се случва понякога да закъснеем след 18:00 и е добре родителите да се чувстват спокойни за децата си.

3. Храната в стола:

Моето дете, което не е капризно на тема хранене вече няколко пъти споделя, че храната не е вкусна. За 4 години в детската градина не съм чувала подобно оплакване. И тъй като на родителската среща и други майки споделиха, че децата не са доволни от храната в стола, си мисля, че може би наистина има някакъв проблем и не е лошо да се провери.

4. Безплатният плод/зеленчук:

Чудесно е, че има възможност да се осигурят малко допълнителни витамини за децата. Но ме учудва как може да се предлага на децата домат. Как точно се очаква да го изядат в училище? Отделен е въпросът колко пластмасови са доматите по това време на годината и дали изобщо има нещо полезно в тях.

Има достатъчно плодовете, които са лесни за хапване в училище. Но от зеленчуците освен морковите, аз май не се сещам за друг, който да е достатъчно практичен за употреба. (Може би и краставиците, ако им ги дават обелени.) Когато това не е съобразено, просто се хаби храна.

 

Това са нещата, които са ми направили впечатление до момента.

 

Приятна вечер!

Росица 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *