Уважаеми учители, скъпи родители,

Искам да внеса яснота относно дейността на Училищно настоятелство към 163 ОУ, на чийто Управителен съвет съм председател, но също така съм родител на Георги Христов от 3Б и Моника Христова от 1Б, и за това за мен е важно да Ви запозная със сумите, които се събират:

1. пари за помагала за трета поредна година Управителния съвет на Училищното настоятелство организира групово закупуване на учебни помагала за децата, които не се финансират от държавата например, тестове по математика, помагало по музика, безопасност на движението и други. За целта сме договорили 20% отстъпка от коричните цени на избраните помагала. При желание за включване касиерът на класа събира парите за комплекта помагала и ги внася в банковата сметка на Училищното настоятелство. Ние закупуваме помагалата и с приемно предавателен протокол ги предоставяме на класния ръководител или възпитателя. Така целим две неща: да спестим на родителите обиколки по книжарници и издателства и да спестим 20% от цената на помагалата. Ориентировачната сума е около 25 лева на дете с включена отстъпка, като сумата варира според класа на ученика.

2. вноска 10 лева на срок или 20 лева на година това са пари, които класните ръководители събират за подобряване на условията в класната стая и се отчитат директно на родителите или на касиера на класа. Тези пари НЕ се събират от Училищното настоятелство и НЕ постъпват в банковата сметка на Училищното настоятелство.

И малко информация за УН:

Училищно настоятелство е доброволно сдружение от родители, учители и обществени лица по закона за ЮЛНЦ. Отчета му се одитира от контролна комисия. Членството е доброволно с попълване на искане. Ние сме третата страна в образователния процес.

Като председател на УС на УН не получавам възнаграждение.

С уважение,
Георги Христов
тел. 0898595136

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *