Развитие на проблема с обслужването в училищната лафка

Уважаеми родители,

След като УС на УН подаде сигнал до Директора на 163-то ОУ „Черноризец Храбър“, Катя Дойнова и кмета на Район Искър, г-н Ивайло Цеков последва незабавна реакция, включително искане за лична среща от г-жа Вера Гекова с г-н Георги Христов (Председател на УС на УН). Също така УС на УН получи официален отговор от Директора на 163-то ОУ г-жа Дойнова, който ще бъде сканиран и публикуван до края на работната седмица на уеб сайта ни.

В резултат на срещите и разговорите част от асортимента в лафката беше премахнат. Друга част от асортимента претърпя корекция надолу в цените. Счупената витрина беше ремонтирана. Повиши се хигиената в обекта. Започнаха да се предлагат закуски произведени на място с цена 0,70 лв, които се харесват на децата. Бяха подменени покривките в стола.

Оттук нашите действия ще се развиват в следните важни направления:

  1. Председателят на УС на УН, г-н Георги Христов ще положи усилия чрез разговори с наемателите на стола, всички деца, които носят храна от дома си да могат да я консумират в стола и това да бъде толерирано от персонала. Така те няма да се хранят в коридорите на училището.
  2. Да се организират „Дни на отворените врати“ в стола, чрез безплатен обяд за учениците от среден курс. Също така ще настояваме да се осигурят порцеланови чинии, които да отговарят на порциона на учениците от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас. Така целим да убедим по-големите ученици, че в стола храната е вкусна и да не се налага да излизат от училище, за да обядват.
  3. На трето място ще представим личното мнение на г-н Георги Христов , което не обвързва УС на УН и училището. То е, че при избора на наематели (ползватели) на лафката и стола би трябвало да бъдат заложени условия, които да стимулират и задължават наемателите към придържане на определени морални и съвременни норми. Предстои среща с кмета на район Искър, г-н Ивайло Цеков за лобиране в тази насока.

Писмо – отговор от Директора на 163 ОУ по повод проблемите с обслужването в училищната лафка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *