Родители,
 
Ето малко обратно връзка по свършените от Настоятелството задачи тази седмица:
 
  • Направих среща с госпожа Катя Дойнова относно средата в училището – смятам, че липсва комуникация между страните (решения на ръководството – родители) и това натоварва ненужно обстановката през последните седмици. Смятам, че не трябва да ходим след събитията и да ги оправяме, а да се концентрираме върху комуникацията и да не ги допускаме. Не смятам, че това ще се случи скоро – това е личното ми мнение поради няколко причини.
  • Инициирах среща с новия районен инспектор от 08 РУП – беше направен инструктаж на охраната за реакция при наличие на чужди лица в двора на училището. На 08.11.2016 г. беше уговорено да бъде направен инструктаж и на учителите, как да реагират при инцидент в двора на училището.
  • Направих среща с новия педагогически съветник, господин Марио Вълчев. Разговаряхме за напрежението и „чувството за водовъртеж от събития“ през последните седмици. Той подготвя много любопитен и конкретен план за подкрепа на преподаватели, ученици и родители. Господин Вълчев очаква контакт от всички родители с цел оказване на подкрепа в отношенията Родител-Ученик и Ученик-Ученик. Той е в училище всеки ден от 08:00 до 14:00 часа, телефон: 0889616026; и-мейл: mario_vulchev_rc@abv.bg
  • Направихме оперативна среща с Комисията по даренията на училището – очаквам доклад за даренията на пари, които постъпват от коледни и пролетни базари, дарителски кампании, комисионни от театри и зелени училища. Направих препоръки за подобряване на прозрачността в изразходването им – ще качим доклада след получаването му.
  • Направих среща с няколко преподаватели от I и IV клас с цел да се запозная с нуждите за подобряване на работата им.
  • В сряда, 19.10.2016 г. в 12:30 ч., направихме изненадваща инспекция в стола на училището. Проверихме вид, количество и качество на храната. Всичко беше в норма според рецептурника, в това число количеството храна, въпреки че умишлено избрах най-малките порции. Вкусът беше отличен. 1-во – супа коприва, 2-ро – пиле фрикасе, 3-то – макарони на фурна. Ще качим протокола от проверката.
  • Относно затруднението при издаването на децата. Още преди 2 години предложих на ръководството на училището да закупим, с финансиране от УН, радиостанции за всички класни стаи, които да работят на отделен канал за връзка с охраната. Предложението беше отхвърлено – получихме предложение за изграждане на домофонна централа за около 5000 лв., което отхвърлихме на свой ред като нецелесъобразно в XXI век.
  • Следващата седмица предстои да пусна ново писмо до наемателя на стола с копие до кмета относно лошата организация (малкото време за продажба на купони, хаос в междучасията поради работата на само един човек и лошото отношение на продавачката към децата) в училищната лафка.
Георги Христов
Председател на УС на УН към 163 ОУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *