ОТСТРАНЕН ПРОБЛЕМ В КОМПЮТЪРНИЯ КАБИНЕТ НА 163 ОУ

Преподавателката по ИТ, г-жа Радева, се свърза с Настоятелството, че компютърния кабинет не функционира добре – зарежда работните станции за около час след няколко рестарта, също така циклят и децата не могат да работят.

 

Председателят на УН, чрез личен контакт се свърза с г-н Илиян Илиев от фирма BOC LTD и той направи следното безвъзмездно – отне му 3 работни дни:

Направени промени:

1. Инсталира  нови хардискове поръчани от ръководството на училището, оптимизацията е значителна над 10 пъти увеличение на дисковата производителност. (прилагам тестове)
2. Съществуващата инсталация на сървъра с всички настройки е прехвърлена на новите дискове.
3. Приложи  много важен security ъпдейт на сървъра – в описанието на ъпдейта е описано че разрешава част от проблемите които се проявяваха.http://support.microsoft.com/kb/2555129
4. Откри много сериозен мрежови проблем който е създавал изключително много мрежови трафик и е бил причина за бавната комуникация между клиентите и сървъра.
5. Преконфигурира отново сървъра за автоматично логване на преподавателя и всички тънки клиенти.
Общи тестове:

1. Постигната е оптимизация на стартиране на сървъра под една минута, между 30 и 40 секунди – за сравнение преди стартираше за 10 мин.
2. Зареждането на всички клиенти около 5мин.
3. Цялостно зареждане на системата (сървър + тънки клиенти) с автоматично логване, до момента в който тя е работоспособна отнема под 6 мин. за сравнение преди промените целия процес можеше да отнеме между 40 и 50 мин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *