Доклад за работата на училищния стол

Уважаеми родители, учители, настоятели,

Както знаете, УС на УН регулярно извършва проверки относно количеството и качеството на храната в училищния стол. Съгласно Рeшение №2 от 22.01.2015 г. на СОС относно работата на училищните столове, УС подготви доклад съобразно наблюденията и проверките, които е осъществил през първия учебен срок на текущата учебна година.

В заключение се установи, че храната в стола е вкусна, но количеството не отговаря на нуждите на учениците от прогимназиален етап (от V до VII клас), тъй като купичките, в които се сервира, са като за детска градина. Така, по-голямата част от децата от прогимназиален етап обядват извън училището след пети или шести час и се връщат за занималня, седми час или извънкласни дейности. Храненето с пици, дюнери и други, както и излизането от училище, не е нито здравословно, нито в полза на сигурността на децата. Така става ясно, че стопанисващата стола фирма ЕТ МАДИ – ВЕРА ГЕКОВА трябва да съблюдава не само за хигиената и вкусовите качества на храната, но и да съобрази нейното количество с възрастовите групи на учениците.

Прилагаме:

Доклад за работата на училищния стол след извършените проверки от страна на УС на УН през първи учебен срок на 2015/2016 учебна година

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *